Надминете ја конкуренцијата – деловна етикеција

Манирите на маса

Како да успеете на меѓународна сцена – мултукултура

Дипломатски протокол

Уметноста на говорењето

Планирајте го Вашиот успех!

Кому не му давам деловна картичка? Кога тегет, а кога црн костум? Каде седи мојата делегација при преговори? До каде ги испраќам деловните гости? Како да испратам покана на двојка со различно презиме? Што е БМВ? Која грешка не смеам да ја направам при здравица? Кое вино во каква чаша? Со кој народ не смеам да употребам црвено пенкало? Во која држава не смеам да прекрстам нозе? Што не смее да има на масата кога се потпишуваат договори? Кој амбасадор се ословува со Екселенцијо? Од која страна се става нашето знаме? Како да дадам изјава која убедува? Како да се справам со незгодните прашања на новинарите? Како да ја сокријам тремата?...

Преземете ја брошурата (PDF)


Обуки

  • 21 ное - 19 дек

    Обука по деловна етикеција и дипломатски протокол

    понеделник и среда, од 17-21 часот

    Повеќе / Пријавете се!

Кои сме?

Академијата за протокол на Македонија® е основана во 2008 година и е првата институција од ваков вид во земјата која нуди обука за протокол и етикеција по сертификација на Школата за протокол во Вашингтон®. Наставната програма е професионално дизајнирана и е резултат на повеќе од две децении искуство. Гарантира највисок степен на обука за сите кои ја препознаваат важноста од ваков вид знаење. Наставната програма ги опфаќа теориите на едукација на возрасни преку индивидуален пристап кон учењето.

За кого? Што ќе добиете?

Вести

Тестирајте го своето познавање на

Вие освоивте:

Рејтинг:

Вие освоивте:

Рејтинг:

Коментари